Вход | Регистрация

Тридневен Биле фест на остров "Света Анастасия" започва от днес

Тридневен Биле фест на остров "Света Анастасия" започва от днес
Повече за:

Ако има място, където вълшебствата и желанията се сбъдват, то това е остров Света Анастасия. Най-магичният фестивал – Биле фест за поредна година ще се случи на парчето земя в морето край Бургас. През трите дни на фестивала очакваме над 1500 туристи, съобщи Павлин Димитров, управителна туристическия комплекс:  

"Подготвили сме богата фолклорна програма. На 23 юни (петък), от 11.00 часа, ансамбъл "Странджа" ще представи въздействащ танцов спектакъл, посветен на фолклорната магия. В съботния ден, от 11.00 ч., посетителите на острова ще съпреживеят ритуала "Еньова булка", пресъздаден от СФА "Китка", с художествен ръководител Мария Маркова-Халачева. В духа на Еньовден ще бъде сплетен специален венец от билки - Еньовденски венец за здраве. В неделя, освен базар на изложители, всички "островитяни" ще се насладят на културна програма с различни акценти. На острова ще можете да се насладите на мед и пчелни продукти от района на Бургас, да участвате в работилница за ароматни свещи. Да откриете красиво бижу за подарък или да избирате между ароматни масла. Посетителите ще могат да се разхладят и със специално приготвен чай с билки от Острова."

Двата кораба "Бургус" и "Анастасия" ще обслужват курсове в трите дни – от 10:00 ч., 10:15 ч., 13.30 ч. и 17.00 ч. Ще има и допълнителни курсове в 11:30 ч.  



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар