Вход | Регистрация

В Габрово поскъпват цените на някой хранителни продукти

В Габрово поскъпват цените на някой хранителни продукти

В магазините, продаващи пресни разфасовки от бройлери, пилешкото филе вече е 8 лева. Бутчетата са почти 5 лева, между 3,50 и 4,00 лева се продават дробчетата. Само за няколко седмици цените са се вдигнали от 50 стотинки до 1 лев, че и нагоре. Има известно задържане само при замразените продукти, които са пазарувани на едро още миналия век, шегуват се продавачите. Агнешкото месо продължава да се харчи по 11 лева. Между 7 и 9 лева може да се купи свински бут с кост или без кост, котлет или плешка, под 9 лева може да се намери и вратна пържола. Няма промяна на цените при телешкото месо. С 1 до 2 лева поскъпват и продуктите от месо, предлагани в магазините на местните цехове, които обикновено са с по-добро качество, сред които бекон, пушен бут, дори дебърцини и кренвирши, чийто вкус не наподобява хартия. Доматите, краставиците и картофите, черешите и ягодите са поне с два лева по-скъпи отколкото миналата година по това време, твърдят търговците, които предлагат прясната салата за оскъдната мръвка на трапезата на габровеца. Те се жалват, че веднага след празниците оборотът им паднал.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар