В Габрово поскъпват цените на някой хранителни продукти

В магазините, продаващи пресни разфасовки от бройлери, пилешкото филе вече е 8 лева. Бутчетата са почти 5 лева, между 3,50 и 4,00 лева се продават дробчетата. Само за няколко седмици цените са се вдигнали от 50 стотинки до 1 лев, че и нагоре. Има известно задържане само при замразените продукти, които са пазарувани на едро още миналия век, шегуват се продавачите. Агнешкото месо продължава да се харчи по 11 лева. Между 7 и 9 лева може да се купи свински бут с кост или без кост, котлет или плешка, под 9 лева може да се намери и вратна пържола. Няма промяна на цените при телешкото месо. С 1 до 2 лева поскъпват и продуктите от месо, предлагани в магазините на местните цехове, които обикновено са с по-добро качество, сред които бекон, пушен бут, дори дебърцини и кренвирши, чийто вкус не наподобява хартия. Доматите, краставиците и картофите, черешите и ягодите са поне с два лева по-скъпи отколкото миналата година по това време, твърдят търговците, които предлагат прясната салата за оскъдната мръвка на трапезата на габровеца. Те се жалват, че веднага след празниците оборотът им паднал.