Вход | Регистрация

В АЕК "Етър" наградиха майсторите-гайтанджии

Призьорката от Търговище ще участва в изложба-базар през 2012 г.

В АЕК "Етър" наградиха майсторите-гайтанджии
Снимка: АЕК "Етър"

Майсторската надпревара "Гайтанджийство”, която се проведе в "Етъра” като съпътстващо мероприятие от Деветия Международен панаир на народните занаяти- Етър 2011г., приключи късно снощи. В продължение на четири дни седем майстори на гайтани от Търговище, Габрово, Ямбол, Шумен, Велико Търново и Пловдив мериха сили в състезанието.

На специално организираната "Вечер на майстора" обявиха победителката в "Сребърната хлопка" - Миглена Терзийска от Търговище. Освен с голямата награда професионалното жури в състав: председател - Величка Георгиева, член на Управителния съвет на ЗМНХЗ, Величка Илиева - гл. Уредник и Галя Йорданова от АЕК "Етър”, я удостои с парична награда и почетен диплом. За цялостно представяне и познаване на традициите в работа с гайтан, призьорката получи и правото на изложба-базар в музея през 2012 г.

Светлозара Станева от Велико Търново спечели първа награда на Община Габрово и грамота за участие. Отличието й бе връчено от зам.-кмета на Общината Климент Кунев.

Специалната награда на АЕК  "Етър” отиде при Стойка Попова от Пловдив за сполучливо представяне на развитието на работата с гайтан в наши дни.

Майстори-дарители от АЕК "Етър" бяха предоставили и допълнителни награди. Журито определи кои са заслужилите да ги получат







Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар