Вход | Регистрация

Arbanassi Summer Music2023 с четири великолепни концерта

Повече за:

От 10 до 17 юли ще се проведе тринадесетото издание на Фестивала за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music.Едно от най-специалните музикални събития в Източна Европа, ръководено от визионерски дух и посветено на художественото съвършенство и иновациите, по традиция, ще се поведе въввълнуващата среда на църквите-музеи "Св. Архангели Михаил и Гавраил" и "Св. Георги" в архитектурния резерват Арбанаси. Това съобщават от РИМ-Велико Търново.

Културният форум извежда камерната музика от концертната зала и я вкарва в магнетичната църковна атмосфера, обединявайки музиканти и публика в едно неповторимо преживяване.

Първите два концерта ще са в църква "Св. Георги". В програмата "Метаморфози" на 10 юли са произведения на Рихард Щраус и Йоханес  Брамс, а на 13 юли под мотото "Фолклор и Ренесанс" ще звучат творби на Добринка Табакова, Бохуслав Мартину, Джон Дауланд, Арво Перт,Фредрик Шьолин, Руне Тонсгард Сьоренсен и др.

В уникалната с акустиката си църква-музей "Св. Архангели Михаил и Гавраил" в Арбанаси ще са следващите два концерта на 16 и 17 юли. Под надслов "Искрящ барок" публиката ще чуе творби на Антонио Вивалди иХенри Пърсел.

Творбите от фестивалната програма ще бъдат изпълнени от международна формация музиканти от Белгия, Нидерландия, Хонконг, Франция и България. Това саМона Берхас и Линде Вержанс – цигулка, , Юлита Фйсева – контрабас, Стефания Янкова, Елейн Нг и Илина Илиева – виола,  Теодора Атанасова и Виктор Трайков – виолончело, Димитри Местдаг и Луис Бауман – обой. Изпълнителите са водещи солисти на Кралската фламандска филхармония и други световни оркестри.

Arbanassi Summer Music се провежда от 2010 г. по инициатива на музикантите от Кралската фламандска филхармония Дмитрий Медстаг и съпругата мувеликотърновката  Юлита Фъсева.  Домакин и организатор на събитието е Регионалния исторически музей с подкрепата на Община Велико Търново. Събитието е част от Културния календар на Старата столица и  и е носител на престижния лейбъл  "Европа на фестивалите, фестивалите на Европа".      

Билети за фестивала могат да се закупят от 3 до 8 юли в Информационния център на Изложбени зали "Рафаел Михайлов" гр. Велико Търново от 10:00 до 18:00 часа и на място пред църквите-музеи в деня на концерта (при наличие на свободни билети) след 18:,00 часа. Повече информация за билетите на тел. +35962621525.

Още за Arbanassi Summer Music на https://www.arbanassisummermusic.com/bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар